[...] LUB EWOLUCYJNA Ta dieta oparta jest na przekonaniu, że wiele dzisiejszych chorób jest w częsci spowodowanych przez rafinowane węglowodany (kasze, ryż itp.),przetworzony cukier, czy też konsumowany przez nas nabiał. Z drugiej strony nasi prehistoryczni przodkowie należeli do kultury zbieracko-łowieckiej, jedli mięso, jeżeli było dostępne i [...]
[...] LUB EWOLUCYJNA Ta dieta oparta jest na przekonaniu, że wiele dzisiejszych chorób jest w częsci spowodowanych przez rafinowane węglowodany (kasze, ryż itp.),przetworzony cukier, czy też konsumowany przez nas nabiał. Z drugiej strony nasi prehistoryczni przodkowie należeli do kultury zbieracko-łowieckiej, jedli mięso, jeżeli było dostępne i [...]
[...] LUB EWOLUCYJNA Ta dieta oparta jest na przekonaniu, że wiele dzisiejszych chorób jest w częsci spowodowanych przez rafinowane węglowodany (kasze, ryż itp.),przetworzony cukier, czy też konsumowany przez nas nabiał. Z drugiej strony nasi prehistoryczni przodkowie należeli do kultury zbieracko-łowieckiej, jedli mięso, jeżeli było dostępne i [...]
[...] roślinne. Nie należy natomiast jeśc pieczywa, produktów zbożowych,owoców, warzyw zawierających skrobię, chudego nabiału i kofeiny. Bardzo mocno zabronione są wszelkie cukier, miód, słodycze i dżemy. Po 2 tygodniach przechodzimy do kolejnego etapu. Etap drugi: tzw. kontynuacja utraty wagi Potczas tego etapu jemy więcej warzywi owoców, nie [...]
[...] lub różowym. Surowcem jest ziele , które w swoim składzie zawiera kwasy triterpenowe ( azjatykowy, 6 - hydroksyajatykowy i betulinowy ) oraz ich estry, związki flawonoidowe, cukier, substancje gorzkie ( walerian ), kwasy , kamforę oraz olejki eteryczne. W olejku występują : waleriana, cyneol i niezidentyfikowane octany terpenów. Wąkrotka [...]
[...] ze mam 26 lat. -czt to jest duzo czy malo bo ostatnio mam problemy z erekcja. prosze o odpowiedz na moj e-mail. co moze byc przyczyna zaznaczam ze jestem zdrowy czyli cukier, cisnienie, jestem wysportowany. a czy to moze byc przysadka mozgpwa ( zablokowana ) jesli mozecie mi odpowiedziec na to pytanie. bow moim miescie lekarze to sa do [...]
[...] i już praktycznie po godzinie 19 nie jem nic, (kiedyś było różnie dlatego tłuszcz rósł w siłę, teraz trzeba to zmienić) ewentualnie kawałek jakiegoś owoca (wiem, ze prosty cukier ale jednak lepiej to, a głodu nie czuć i witaminki). Widzę po sobie bardzo pozytywne rezultaty minęło już trochę więcej jak 3 miesiące, wracam powoli do tej siły co [...]
[...] jest to dla niego sygnał, że ma go więcej, niż w danej chwili potrzebuje. Ponieważ nie jest on spalany, kumuluje się we krwi... Wtedy wydzielana jest insulina, która ma ten cukier zabrać i przechować. A jak ona go przechowuje? (Ktoś z widowni zasugerował glikogen)... Glikogen? Ile glikogenu przechowujemy? Czy wiecie, ile glikogenu znajduje się w [...]
[...] dwóch tygodni jeżeli nie podda się temu zabiegowi. Nie był w stanie przejść z samochodu do biura bez uczucia silnego bólu w klatce piersiowej. Brał 102 jednostki insuliny, a cukier we krwi miał powyżej 300. Brał także osiem różnych leków na inne schorzenia. Jednak pierwszy zabieg wszczepienia by-pasów był dla niego tak przykrym doświadczeniem, że [...]
[...] jest to dla niego sygnał, że ma go więcej, niż w danej chwili potrzebuje. Ponieważ nie jest on spalany, kumuluje się we krwi.. Wtedy wydzielana jest insulina, która ma ten cukier zabrać i przechować. A jak ona go przechowuje? (Ktoś z widowni zasugerował glikogen)...Glikogen? Ile glikogenu przechowujemy? Czy wiecie, ile glikogenu znajduje się w [...]
[...] tłuszczowej. Jak to działa? Najistotniejszy sposób, w jaki gromadzony jest tłuszcz zapasowy, to przemiana nadmiaru cukrów w tłuszcz. Dlaczego? Glukoza, czyli najważniejszy cukier prosty jest źródłem energii dla większości tkanek i narządów naszych organizmów - a więc jest elementem warunkującym równowage organizmu. Jeśli zabraknie glukozy, [...]
[...] niż gotowane, lepiej gotowane niż smażone) 2. wybierać produkty o wysokiej zawartości błonnika (chleb razowy, płatki zbożowe, warzywa) 3. unikać węglowodanów prostych (cukier, glukoza, fruktoza czyli wszystko co słodkie) 4. zapewnić wystarczającą ilość tłuszczu, częsty błąd to eliminacja tłuszczów 5. starać się zastępować tłuszcze zwierzęce [...]